Installatie PerfectView op Windows Server 2008 / Windows 7
Geplaatst door Floris Vaandrager, Last modified by aan 10 June 2010 14:57
Als op Windows 7 of Windows Server 2008 (als Terminal Server) PerfectView geïnstalleerd wordt, moet u eraan denken om PerfectView als uitzondering toe te voegen in de instellingen van DEP (Data Execution Prevention).

Dit doet u als volgt:
- Ga naar Start > 'Configuratiescherm' en zet deze rechtsbovenin op 'Grote pictogrammen'
- Ga naar 'Systeem'
- Klik aan de linkerkant op 'Geavanceerde systeeminstellingen'
- Ga naar de tab 'Geavanceerd' en klik onder Prestaties op 'Instellingen...'
- Ga naar de tab 'Preventie van gegevensuitvoering (DEP)'
- Voeg hier PV.EXE en evt. PVD.EXE (Designer) toe aan de lijst met uitzonderingen
- Klik op OK

Waar u ook aan moet denken is het uitschakelen van het indexeren van de PerfectView bestanden in Windows.
Dit doet u als volgt:
- Ga naar Start > 'Configuratiescherm' en zet deze rechtsbovenin op 'Grote pictogrammen'
- Ga naar 'Indexeringsopties'
- Klik op de knop 'Geavanceerd'
- Ga naar het tabblad 'Bestandstypen'
- Vink in deze lijst de volgende extensies uit: cdx , dbf , fpt , pv
- Klik op OK en vervolgens op Sluiten
De index van Windows zal opnieuw opgebouwd worden, maar dan zonder de genoemde bestandstypen toe te voegen.
Dit zou tijdelijk kunnen zorgen voor vertraging.
(182 stem(men))