PerfectView i.c.m. SQL server 2008
Geplaatst door Peter Toxopeus, Last modified by aan 27 May 2009 08:20

Indien gebruik gemaakt wordt van een SQL 2008 database server als opslag structuur voor PerfectView dan dient met de volgende zaken rekening gehouden te worden:

Er dient minimaal gebruik gemaakt te worden van PerfectView versie 9.4b (build 447) gebruiker- en designer clients voor het benaderen van de database op de SQL 2008 server.
Indien u nog niet beschikt over deze versie kunt u deze versie downloaden. Voor het verkrijgen van een downloadlink en wachtwoord kunt u contact opnemen met de servicedesk van PerfectView.
U vult hiervoor een support aanvraag in op http://support.perfectview.nl/

Bij de SQL 2008 server dient het onderdeel Microsoft SQL Server 2005 Backward Compatibility Components onderdeel van het SQL Server 2008 Feature Pack geïnstalleerd te worden. Deze components bevatten o.a. de SQL Distributed Management Objects (SQL-DMO) die door PerfectView benut worden voor het aansturen van de SQL database.

Bij de SQL Server 2008 wordt DMO niet automatisch geïnstalleerd. Er zijn meerdere plaatsen om de installatie bestanden van DMO te verkrijgen:

SQL Server 2008 Installation Media: ga naar .. \ x86 \ Setup \ x86 \ SQLServer2005_BC.msi

SQL Server 2008 Feature Pack April 2009 op het Microsoft Download Center:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=b33d2c78-1059-4ce2-b80d-2343c099bcb4

Voor zekerheid over de laatste versie kan ook gebruik gemaakt worden van http://www.microsoft.com/downloads , zoek naar "SQL Server Feature Pack" en sorteer op Release Datum en kies de nieuwste versie

(181 stem(men))