PerfectView op Windows Server 2008 (R2) i.c.m. Windows Vista en/of Windows 7
Geplaatst door - NA -, Last modified by aan 07 May 2009 13:22

Beschijving:
Een mogelijke corruptie in de PerfectView database bestanden bij gebruik van een Microsoft ® Windows Vista-werkstation of Microsoft Windows 2008 (R2) Server voor het hosten van bestanden middels netwerk sharing, die vervolgens worden geopend door een ander Windows Vista-werkstation of een Windows 2008 (R2) gebaseerde server.

Het Server Message Block (SMB2) file sharing protocol dat gebruikt wordt door de nieuwste generatie van de Windows-producten kan veroorzaken dat er een corruptie in PerfectView database bestanden ontstaat en kan resulteren in een CB locking fout. PerfectView beveelt het uitschakelen van SMB2 aan.

Lees de volgende informatie zorgvuldig om te voorkomen dat eventuele schade aan cliënt bestanden. Opmerking: Deze instructies zijn wijzigingen in het register van Windows op client of server machines. Het is sterk aanbevolen dat alleen gekwalificeerde IT-personeel deze veranderingen uitvoeren.

Oplossing:
Het is mogelijk om een Windows Register-sleutel voor SMB2 ondersteuning op een werkstation of server aan te passen. Waar deze maatregelen worden uitgevoerd is afhankelijk van de configuratie van de netwerksharing.

• Op een Windows 2008 (R2) bestandsserver
  • Op een Citrix/Terminal Server die is geïnstalleerd op een Windows 2008 (R2) server
  • Op een Windows Vista-werkstation als een file-server
  • Op een Windows Vista-werkstation waar het bestand op de server kan niet worden gewijzigd

Op een Windows 2008-bestandsserver
In het scenario dat een Windows 2008 (R2) server benut wordt voor het delen van de PerfectView database bestanden voor een of meer Windows Vista werkstations, wordt aanbevolen dat deze wijzigingen worden uitgevoerd op de server kant, aangezien ze dan maar een keer gemaakt hoeven te worden.
Inloggen op de server en open het register van Windows. Om dit te doen:

1. Klik op Start en in de aanloop bar type Regedit
  2. Zoek en selecteer de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ LanmanServer \ Parameters map
  3. Voeg een nieuwe REG_DWORD sleutel:
    1. Klik op Bewerken | Nieuw | DWORD (32-bit waarde).
    2. De nieuwe waarde verschijnt op de rechterkant, voer de naam SMB2.
    3. Dubbelklik op de nieuwe sleutel te openen Edit DWORD (32-bits)-waarde dialoogvenster.
    4. Zorg ervoor dat het veld Waardegegevens is ingesteld op 0 en klik op OK.
    5. Sluit het Windows-register en herstart de server.
  4. Opmerking: Om weer inschakelen SMB2 op een datum in de toekomst, terug te keren naar deze sleutel en de waarde op 1.

LET OP: Indien een Terminal Server 2008 (R2) wordt gebruikt in combinatie met een fileserver 2008 (R2), dienen de bovenstaande stappen ook op de Terminal Server uitgevoerd te worden.

Op een Citrix-server die is geïnstalleerd op een Windows 2008 (R2)-server
Als Citrix is geïnstalleerd op een Windows 2008 (R2) server en deze maakt gebruik van een netwerk share op een Windows 2008 (R2) file server of Windows Vista-werkstation , moet de registersleutel aangepast worden op de Windows 2008 (R2) bestandsserver (of file-hosting Windows Vista-werkstation) . Volg de instructies voor het maken van de registersleutel bij het betreffende besturingssysteem.

Op een Windows Vista-werkstation als een file-server
In het scenario dat een Windows Vista-werkstation als file-server voor de PerfectView database bestanden voor een of meerdere Windows Vista werkstations of een Citrix Server fungeert, wordt aanbevolen dat deze wijzigingen worden uitgevoerd op de host machine, omdat zij alleen dan een keer nodig zijn:
Aanmelden op het host-werkstation en open het Windows-register. Om dit te doen:

1. Klik op Start en in de aanloop bar type Regedit
  2. Zoek en selecteer de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ LanmanServer \ Parameters map
  3. Voeg een nieuwe REG_DWORD sleutel:
    1. Klik op Bewerken | Nieuw | DWORD (32-bit waarde).
    2. De nieuwe waarde verschijnt op de rechterkant, voer de naam SMB2.
    3. Dubbelklik op de nieuwe sleutel te openen Edit DWORD (32-bits)-waarde dialoogvenster.
    4. Zorg ervoor dat het veld Waardegegevens is ingesteld op 0 en klik op OK.
    5. Sluit het Windows-register en herstart de server.
  4. Opmerking: Om weer inschakelen SMB2 op een datum in de toekomst, terug te keren naar deze sleutel en de waarde op 1.

Op een Windows Vista-werkstation als de server niet gewijzigd kan of mag worden
In het geval dat de file-server niet beschikbaar is, of deze veranderingen kunnen niet worden gemaakt op de server, is het mogelijk SMB2 uit te schakelen vanaf het Windows Vista-werkstation (s) die gebruik maken van de netwerkshare. Deze stappen moeten worden uitgevoerd op ieder Windows Vista-werkstation.
Inloggen op de Windows Vista-werkstation en open een opdrachtprompt met verhoogde rechten. Om dit te doen:

1. Klik op Start | Alle programma's | Accessoires.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en kies Uitvoeren als Administrator.
  3. De opdrachtprompt wordt automatisch geopend.
  4. Voer de volgende twee commando's precies zoals afgebeeld. Merk op dat na elk gelijkteken (=) een spatie staat:
    • sc config LanmanWorkstation depend= bowser/mrxsmb10/nsi
      sc config mrxsmb20 start = uitgeschakeld
      Sluit de opdrachtprompt en herstart het werkstation.
  5. Opmerking: Om weer inschakelen SMB2 op een datum in de toekomst, terug te keren naar de opdrachtprompt met verhoogde door dezelfde instructies en voer de volgende twee commando's precies zoals afgebeeld. Let wel, nogmaals, dat na elke gelijkteken een spatie staat.
    • sc config LanmanWorkstation depend= bowser/mrxsmb10/mrxsmb20/nsi
      sc config mrxsmb20 start = auto

Bron: http://www.petri.co.il/how-to-disable-smb-2-on-windows-vista-or-server-2008.htm
(227 stem(men))