Hoe krijg ik mijn werkbalk Hoofdmenu weer terug in PerfectView of PerfectView Designer
Geplaatst door - NA -, Last modified by Servicedesk PerfectView aan 26 January 2017 09:13
Omschrijving

Ik ben de werkbalk "Hoofdmenu" kwijt in PerfectView 9 of de Designer van PerfectView 8 of 9. Hoe krijg ik deze terug?

Oplossing
Let op!
Deze oplossingen zijn niet zonder risico; als er iets verkeerds wordt verwijderd dan kan dit drastische gevolgen hebben voor de werking van de computer. Zorg er dus altijd voor dat u dit laat uitvoeren door iemand die bekend is met de Register-editor.

PerfectView 9 of hoger

De werkbalken inclusief de hoofdmenubalk die zijn verdwenen uit PerfectView, kunnen deze als volgt weer worden teruggezet:
(Dit werkt bijna hetzelfde voor PerfectView Designer; er moet één keer voor een andere map worden gekozen)

• Zorg dat de programma's PerfectView en Ms-Outlook afgesloten zijn.
  • Ga naar de Register-editor (klik op start, kies voor run (of uitvoeren), 'regedit' intikken, op Ok klikken).
  • Open de map .\HKEY_CURRENT_USER\
  • Open daarbinnen de map .\Software\
  • Open de map .\PerfectView\
  • Kies de map .\Menus and Toolbars\
  • Kies de map .\PV\
  • Daaronder staat een map met de naam Main, gooi deze weg.
  • Sluit de Register-editor.
  • Open PerfectView, als het goed is staan de menubalken er weer.

PerfectView 8

Sinds PerfectView versie 8 wordt het Windows Register gebruikt voor opslag van diverse instellingen en functionaliteiten. Afhankelijk van het type installatie dat u heeft gekozen kunnen deze Register takken varieren, mede afhankelijk van het gekozen besturingssysteem.

De Register sleutels van de aangemelde (PerfectView) gebruiker staan in PerfectView 8 in Register tak:

HKEY_USERS\USER_NETWORK_ID\Software\PerfectView\PV\8.0

en:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Perfectview\PV\8.0

In de Register tak, ga naar de volgende sleutelseries en wijzigig de waarde "Visible" naar 0x00000001 (1), indien deze op 0x00000000 (0) staan. Deze waarden geven de zichtbaarheid van de PerfectView werkbalken en menubalken aan:

PerfectView\PV\8.0\Menustate\Bar0\

PerfectView\PV\8.0\Menustate\Bar1\

PerfectView\PV\8.0\Menustate\Bar2\

PerfectView\PV\8.0\Menustate\Bar[3...n]\ (alle overige nummers)

Sla de wijzigingen op en start PerfectView op. De menubalken zijn nu zichtbaar en kunnen indien nodig worden verplaatst gewijzigd naar uw wensen.

(190 stem(men))