Kennisbank: PerfectView CRM > Rapporten
Hoe kan ik zelf rapporten maken met behulp van PerfectView 9.2
Geplaatst door - NA -, Last modified by Servicedesk PerfectView aan 16 April 2015 16:31

Omschrijving
Met PerfectView 9.2 is het nu mogelijk persoonlijke rapporten te maken zonder dat u in het bezit hoeft te zijn van de PerfectView designer.. Het voordeel van persoonlijke rapporten is dat u de rapporten op een gedeelde lokatie kunt opslaan maar ook op uw eigen harde schijf.

Hoe u zelf rapporten kunt aanmaken wordt uitgelegd in onderstaand stappenplan.

Oplossing

1. Open uw applicatie in PerfectView.
  2. Als u dit heeft gedaan klikt in in de menubalk op de optie bestand.
  3. Vervolgens selecteerd u de optie afdrukken.
  4. Het volgende scherm krijgt u nu te zien.

klik op de afbeelding om deze te vergroten
  5. Klik met uw rechtermuisknop op het gewenste rapport en kies vervolgens de optie nieuw (extern rapport maken).
  6. In het volgende scherm kunt u de basisinstellingen voor uw rapport opgeven. Hier kunt u een standaardprinter definiëren en een sorteervolgorde toepassen.

klik op de afbeelding om deze te vergroten
  7. Als u dit heeft gedaan kiest u linksonderin voor de optie Opmaak aanpassen.
  8. U krijgt nu een keuze menu waar u kunt bepalen hoe u het rapport kunt aanmaken. Hieronder volgt een korte omschrijving wat u kunt doen met de verschillende types.

Blanko rapport: Hiermee kunt u een rapport beginnen vanaf het begin. U kunt hier alles zelf aan toevoegen en een eigen opmaak maken.

Rapport stap voor stap: Hiermee kunt u met behulp van een wizard een standaard rapport maken. U kunt bepalen welke velden u kunt toevoegen en hoe deze wordt ingedeeld via een standaard lay out.

Etiketten: Met deze optie kunt u gemakkelijk etiketten maken. U krijgt de keuze uit diverse standaard etiketten en later kunt u de benodigde velden hieraan toevoegen met behulp van de rapport generator.
  9. Als u de optie heeft gekozen naar uw zin komt u terrecht bij de rapport generator.

10. Hieronder volgt een beschrijving van wat de belangrijkste knoppen doen.

Algemene knoppen

1. Label: Hiermee kunt u een label aan het rapport toevoegen.
    2. Memo: Hiermee kunt u een eigen memoveld in het rapport zetten.
    3. Uitgebreide tekst: Hiermee kunt u een soort tekstvak in het rapport toevoegen.
    4. Systeemvariabele: Met behulp van deze optie kunt u bijvoorbeeld datumvelden toevoegen of paginanummering.
    5. Afbeelding: Hiermee kunt u een eigen afbeelding aan uw rapport toevoegen bijvoorbeeld een bedrijfslogo.
    6. Vorm: Hiermee kunt u een vorm aan uw rapport toevoegen.
    7. Lijn: Hiermee kunt u een lijntje in uw rapport zetten. Dit om bijvoorbeeld een optelling te maken.

Database knoppen

8. Veld of Formule: Hiermee plaats u een veld uit uw database of een veld berekend op basis van een formule.
    9. Memoveld: Met deze optie kunt u een memoveld uit uw applicatie op het rapport plaatsen.
    10. Berekend veld: Op basis van dit veld kunt u een berekening maken op basis van de volgende formules "som, aantal, minimum, maximum, gemiddelde" .
    11. Afbeeldingsveld: Hiermee haalt u een afbeelding uit uw toepassing en plaatst deze op het rapport.
    12. Velden aaneenschakelen: Met behulp van dit veld kunt u meerdere velden koppelen en deze als 1 veld op het rapport tonen.
    13. Dochterrapport: Hiermee kunt u gegevens uit een dochterrapport gebruiken.
  11. Als u dit heeft gedaan en het rapport klaar heeft kunt u het rapport afsluiten door rechtsbovenin op het kruisje te klikken.
  12. Vervolgens kiest u in het hoofdscherm het rapport opslaan op een door u gewenste lokatie het bestand opslaan.
  13. Hierna kunt u het rapport dat u heeft gemaakt gebruiken voor het afdrukken.

Extra informatie
Let hierbij wel op dat deze rapporten niet vast in de toepassing staan geprogrammeerd. Dit betekend dat het bestand op een willekeurige lokatie kan staan. U dient er zelf voor te zorgdragen dat u weet waar de bestanden zich bevinden en dat deze op een back-up staan.

(300 stem(men))