Kan ik zelf bepalen welke records ik naar Excel wil exporteren?
Geplaatst door - NA -, Last modified by Servicedesk PerfectView aan 16 April 2015 16:32

Omschrijving
Hoe maak ik een export naar excel met door mij gekozen velden.

Oplossing

1. Als u een selectie heeft gemaakt in een Applicatie bijvoorbeeld Personen.PV Dan past u hierna de lijstweergave aan. Dit doet u door onderaan in het bestand op de lijstweergave te klikken met uw rechtermuisknop (Dit gedeelte herkent u door de veldnamen te zien met hieronder de data).

Aanpassen Lijstweergave
    klik op de afbeelding om deze te vergroten

2. U Krijgt dan onderstaan scherm te zien. Scherm aanpassen lijstweergave
    klik op de afbeelding om deze te vergroten
  3. Plaats de velden die u geëxporteerd wilt hebben in de rechterkolom.

4. Als u dit heeft gedaan klikt op OK.

5. Vervolgens selecteert u in de menubalk van PerfectView de optie Bestand | Exporteren | Gegevens.

Exporteren Gegevens
    klik op de afbeelding om deze te vergroten

6. U kiest hier de optie Tekst (Teken gescheiden)

7. Vervolgens kiest u bij gegevens de optie geselecteerde kaarten en bij opmaak kiest u de optie lijstopmaak.

8. Geef bij bestandsnaam de locatie op en de naam van het bestand.

9. Kies vervolgens exporteren.

10. Als u dit heeft gedaan kunt u Excel opstarten.

11. Kies in de menubalk de optie Bestand | Openen.

12. Kies vervolgens onderin het nieuwe scherm bij de optie bestandstype het type "Alle bestanden (*.*)" en ga vervolgens naar de locatie waar u het bestand hebt opgeslagen. Selecteer het bestand en kies vervolgens de optie openen.

13. Bij het volgende scherm (Zie hierboven) Selecteert u de optie gescheiden. Vervolgens klikt u op volgende rechtsonderin het scherm.

Tekst Importeren
    klik op de afbeelding om deze te vergroten

14. In het volgende scherm kiest u de optie "Scheidingstekens" Puntkomma.

15. Klik op voltooien en de gegevens worden nu geimporteerd in excel. Alle velden die u in de lijstweergave heeft aangepast staan nu in het excel werkblad.

Extra informatie
Eventueel kunt u deze gegevens gebruiken om een draaitabel mee te maken. Voor meer informatie hierover zie de help functie van Microsoft Excel.

(439 stem(men))